Cikgu Ross

My photo
'A wife, a, mum, a friend and a teacher..'Take my hand and never let go. Be my friend and lets colour this world with friendship rainbow. Be pure..dont lie. Di sini kita wujudkan persahabatan, kita warnakan ia dengan perkongsian cerita, ilmu dan segalanya yang bisa kita jadikan panduan, pegangan serta pengajaran.

CdiQ™

Wednesday, October 24, 2012

Warna - Warni Majlis Graduasi SMK Sinar Bintang 2012 - STAR SCHOOL

Warna- warni Majlis Graduasi SMK Sinar Bintang 2012 - STAR SCHOOL - 1

COKMAR GRADUASI 

 

















Untuk makluman semua, Majlis Graduasi tahun ini pertama kalinya memperkenal dan menampilkan Cokmar Graduasi SMK  Sinar Bintang . Cokmar Graduasi ini  melambangkan warga SMKSB - ‘Star School’  yang memburu pengetahuan secara sistematik dan tekun untuk kebaikan sejagat. Ianya merupakan simbol sebuah sekolah berbilang kaum yang bersatu padu dan disegani. Bentuk cokmar ini melambangkan sebuah institusi pendidikan yang dapat membentuk pelajar berdisiplin dan dihormati kerana penguasaan ilmunya. 




'BACKDROP'  MAJLIS GRADUASI 2012

TEMA:  JENDELA KEHIDUPAN
IDEA: PN. ZANARIAH M. YUSOF
            PN. SITI SORAYA
            PN. MAZALINA







 

 

 

 

 











JENDELA KEHIDUPAN

Memandang keluar jendela
seolah memandang kearah masa hadapan,
memandang ke bintang
menggantung harapan setinggi bintang-bintang dilangit. Memandang keluar jendela
kita dapat melihat titis-titis air hujan
dan  kita jugabisa melihat salji memutih
 hujan emas negeri orang,
hujan batu negeri sendiri.
Memandang keluar jendela
dan memikirkan ranjau duri kehidupan.
Para graduan muda,
renung-renungkanlah................
.

Nota:
Sumber gambar-gambar dalam 'post' ini adalah yang dirakamkan oleh guru dan pelajar SMKSB yang saya 'download' dari FB mereka. Terima kasih. 

6 comments:

Nur Hadhinah said...

cikgu, nak tanya lah. kayu cokmar tu ada jual kat mana mana tak? nak cari untuk majlis graduasi sekolah :)

Cikgu Ross said...

Salam Nur Hadhinah, cokmar graduasi SMKSB tu buat sendiri... belanja lebih kurang rm250.00..ada cikgu kami yg buat ni....

Cikgu Ross said...

Salam Nur Hadhinah, cokmar graduasi SMKSB tu buat sendiri... belanja lebih kurang rm250.00..ada cikgu kami yg buat ni....

Nur Hadhinah said...

Wasalam. Agak agak boleh order tak cikgu?

Cikgu Ross said...

Salam...so far rasanya boleh order tu... ckgu cuba call dia 0122645933 cikgu Subki

Nur Hadhinah said...

Ok thanks cikgu ^^

HOW MUCH DO U CARE?

Dalam kehidupan, manusia terkadang mudah mengeluh dan menyerah pada keadaan. Tapi dengan dorongan orang-orang yang kita cintai disekitar kita, semangat kita akan bangkit kembali dan meraih kemenangan.
Tambahan:Jadi, jika Anda sedang down maka gunakanlah teman dan mintalah orang-orang dekat untuk memberi motivasi dan dor
ongan kepada Anda. Sebaliknya jika Anda merasakan teman atau orang dekat Anda sedang mengalami hal itu, maka pastikan Anda memberikan suatu kontribusi. Kontribusi banyak sekali bentuknya termasuk memotivasi dan mendorong mereka untuk bangkit adalah kontribusi yang luar biasa harganya
. sumber: http://katamutiara.net/