Cikgu Ross

My photo
'A wife, a, mum, a friend and a teacher..'Take my hand and never let go. Be my friend and lets colour this world with friendship rainbow. Be pure..dont lie. Di sini kita wujudkan persahabatan, kita warnakan ia dengan perkongsian cerita, ilmu dan segalanya yang bisa kita jadikan panduan, pegangan serta pengajaran.

CdiQ™

Saturday, February 23, 2013

SUSUNAN KATA-KATA MENAMBAT RASA

KATA-KATA YANG LEMBUT DAPAT MELEMBUTKAN HATI YG KERAS SEPERTI BATU . TETAPI KATA-KATA YANG KASAR AKAN MENGASARKAN HATI YANG LUNAK SEPERTI SUTERA.


Begitulah hebatnya kuasa kata-kata yang dilontarkan oleh manusia. Kita perlu  berwaspada dalam pertuturan kita agar tidak membawa kesan negatif. Kata-kata boleh diungkap secara lisan dan juga boleh ditulis dalam pelbagai media. Semua ini adalah dengan satu tujuan iaitu untuk menyampaikan mesej tertentu. 


SMKSB - SEKOLAH MENYAMPAIKAN PELBAGAI MESEJ MELALUI PAPANTANDA YANG CERIA DAN MENARIK - IDEA PENTADBIR . No comments:

HOW MUCH DO U CARE?

Dalam kehidupan, manusia terkadang mudah mengeluh dan menyerah pada keadaan. Tapi dengan dorongan orang-orang yang kita cintai disekitar kita, semangat kita akan bangkit kembali dan meraih kemenangan.
Tambahan:Jadi, jika Anda sedang down maka gunakanlah teman dan mintalah orang-orang dekat untuk memberi motivasi dan dor
ongan kepada Anda. Sebaliknya jika Anda merasakan teman atau orang dekat Anda sedang mengalami hal itu, maka pastikan Anda memberikan suatu kontribusi. Kontribusi banyak sekali bentuknya termasuk memotivasi dan mendorong mereka untuk bangkit adalah kontribusi yang luar biasa harganya
. sumber: http://katamutiara.net/